zaterdag 15 augustus 2009

7 X 41531 CrossRail

Twee UTM spoorwegfotografen kregen eergisteren het zalige idee om eens...een goederentrein te gaan achtervolgen, meer bepaald de 41531 van Zeebrugge/Dow Terneuzen naar Ludwigshafen. Zo gezegd zo gedaan, vrijdag 14 augustus ging het naar Zelzate om daar info te gaan inwinnen over de toestand van deze trein. Ze hadden nog wat tijd maar niet lang meer, reeds op de eerste fotostek waren de fototoestellen nog maar pas uit de fototas gehaald en daar was hij al bij een heel mooi ochtendlicht, de jacht barste in alle hevigheid los! Sluiskil, de eerste halte en het eerste beeld van deze trein

Ze zagen hoe de bestuurder een korte stop inlaste om even te bellen en aan te melden, even verder stonden de twee fotografen terug op post even buiten Sluiskil

Juist voor Sas Van Gent was het de derde keer prijs, de fotopunten waren reeds in de planning opgenomen om deze trein te doen, inhalen en rap zijn was de boodschap!

" Wacht " niet wachten, geen tijd te verliezen

Aan de befaamde grenspaal juist voor Zelzate was punt 4 van de inhaaltocht... De ééne fotograaf met tele, de andere met breedhoek, kwestie van een super samenwerking en dat is er wel bij deze twee fotograferen...Zelzate station, even tijd om te bekomen van de intense toeren in Nederland, daar worden de twee treinen samengebracht, het deel uit Zeebrugge voor Ludwigshafen blijft daar staan, personeelswissel en remproeven. Even tijd om te "gapen" en te luisteren naar de Class 66...

Binnenkomst deel uit Nederland

Aanwezige Crossrail personeel " an die arbeit "Na het volledig samenbrengen van de trein, remproeven en weg waren ze... de fotograferen ook!

Rieme, voorlaatse fotoachtervolgingshalt... terug één fotograaf met tele en één met normaal objectiefNa Rieme werd nog gesprobeerd hem te doen aan de kanten van Wondelgem maar dat lukte niet meer, THC zat met de lijsten en GSM in de hand, belde hier en daar maar nergens zou de trein nog tegengehouden worden dus verder op lijn... Aan de Muide zag de bestuurder ons zitten in de auto, een vriendelijk gebaar van de fotografen naar de bestuurder werd onthaald in luid "getromp" Moet een zicht geweest zijn!!

Uiteindelijk werden de laatste beelden genomen in Kwatrecht op de " bergop " kwestie van een zeer defig afscheid te kunnen hebben...en dat kregen ze!!!


7 X 41531... een voormiddag dat ze niet rap zullen vergeten!!!

De twee aanwezige fotograferen zouden heel graag hun respect willen uitdrukken aan de mensen van het Station van Zelzate en het Crossrail personeel die die dag dienst hadden voor het sympathieke medewerking en hun vriendelijkheid... RESPECT!!

Beelden door SF05 UTM en StonDRailTHC Raiderzz UTM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten