vrijdag 20 november 2009

Bernard Plossu

Een paar weken geleden stak iemand deze UTM fotograaf een boek in zijn handen van de Befaamde Bernard Plossu met de boodschap " Waarom moet een beeld altijd scherp zijn, dat is onzin!!" Gewoon heel tegendraads tegen de regels van de gewone fotografie op klassieke manier!
Het inspireerde heel wat en het boek werd zeer geanalyseerd en daarna nog eens besproken tot laat in de avond... ze waren het er over eens, de twee fotografen, altijd scherpe beelden is ZEVER als je sfeerbeelden maakt!
Onder Bernard Plossu invloeden kwam dit beeld ten staande, een man met krant in Gent Sint Pieters, heel mooi contrast en speling met licht, hij heeft het nooit gemerkt dat er van hem zeker 30 beelden genomen zijn!

Bij de rest van de beelden werd deze toepassing ook gebruikt maar ook andere beelden werden gemaakt, geen enkel "treinbeeld" maar wel opnamen hoe het er aan toegaat op een gewone avond op een doordeweeks dag in een station... we willen geen shockeffect teweeg brengen met Plossu invloeden maar we gaan er jullie wel warm voor maken...more to come!

Tekst en Beelden: Nazg├╝l UTM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten